Ablakemelő felújító szett, vagy saját termékünk?

 

Ablakemelő felújító szett helyett minőségi alapanyag!

Konkurenseinkkel ellentétben cégünk kizárólag nyugateurópai gyártású, minőségi alapanyagokból újítja fel ablakemelő szerkezetét. Mint összehasonlító fotóinkon jól látható, jelentős a különbség a távol-keleti gyártású “ablakemelő felújító szettek” és minőségi saját gyártású termékeink között.

Cégünk az ablakemelő szerkezet javítása során kizárólag 7×7-es szerkezetű, DIN 3055 szabványnak megfelelő drótkötélből-, valamint nagy szilárdságú EN 10270-1 SH szabvány szerinti rugóacélból készült rugókból-, és 11SMn30 szabvány szerinti köracélból CNC munkagépeken forgácsolt, majd galvanizált alkatrészekből készíti el a felújításhoz szükséges részegységeket. Ezeket a minőségi alakrészeket használjuk minden egyes ablakemelő szerkezet felújításakor.

Ablakemelő bowden cseréje. Ablakemelő bowden felújító szett helyett minőségi ablakemelő alkatrész.

 

Ezen a fotón a felső ablakemelő bowden a saját termékünk, míg az alsó egy konkurensünk által forgalmazott, távol-keleti felújító szettből származik. Tisztán látható a különbség a gyakran eltörő, “élettartam tervezett” fröccsöntött műanyag rugófeszítő, valamint a saját gyártmányú, acélból esztergált alkatrészünk között.  Jelentős a minőségbeli különbség az általunk alkalmazott rugók és a fenti ablakemelő felújító szett  rugóinak alapanyagai között. Ezen tényezők jelentősen meghatározzák az ablakemelő szerkezetek felújítás utáni élettartamát.

Ablakemelő bowden külső és belső összehasonlítása. Betétezett és betét nélküli bowdenkülső              Ablakemelő bowden külső és belső összehasonlítása. Betétezett és betét nélküli bowdenkülső

A bal oldali képen megtekinthető, mi a különbség a felújító szett és a saját termékünk alapanyaga között. A rugós végek eltávolítását követően jól látható, hogy a bal oldali felújító szettből származó bowdenkülső utólagos megmunkálása kritikán aluli, míg a jobb oldali saját bowdenkülsőnk igényesen megmunkált felületű.

A jobb oldali képen látható a különbség nyugat-európai alapanyagunk és a fent említett távol-keleti felújító szett alapanyaga között. A bal oldali ablakemelő bowdenkülsőnk HDPE polimer béléssel ellátott, ami kiemelkedően jó súrlódáscsökkentés szempontjából, jelentősen megnövelve ezzel az ablakemelő szerkezet élettartamát. A jobb oldali távol-keleti termék nem tartalmaz semmilyen súrlódáscsökkentő betétet, valamint terhelhetősége is jóval alulmarad az általunk használt alapanyagéval szemben.

Ablakemelő bowden átmérőjében is látható a különbség.

Ezen a fényképen azt szeretnénk Önnek bemutatni, milyen különbség van az utángyártott felújító szett bowdenszála és az általunk használt nyugat-európai, minőségi bowdenszál között. Cégünk a gyári méretezésnek megfelelő 1.5mm átmérőjű bowdent alkalmaz, míg a bal oldali képen jól látható, hogy a távol-keleti felújító készlet bowdenszála 0.2mm-el vékonyabb, ráadásul a rossz sodrási minőség miatt az átmérője 1.3mm és 1.32mm között ingadozik.

A kisebb átmérő alacsonyabb szakítószilárdsággal párosul, míg a sodrási egyenetlenség csévélési problémákat okoz az ablakemelő szerkezet dobján, előidézve annak tönkremenetelét. Továbbá tapasztalataink szerint a távol-keleti ablakemelő felújító szettek bowdenszálának hossza 10mm feletti ingadozást is mutat a gyári ablakemelő bowdenszál hosszához képest. Ez a beszerelést követően rendellenes geometriai ablakpozíciót eredményez, melynek következtében az ablaküveg megszorulhat, vagy akár el is törhet. Az általunk alkalmazott bowdenkülső hossza és a bowdenszál átmérője minden esetben a gyári mérettel megegyező.

Ablakemelő csúszka összehasonlítás

A fenti képen tisztán látszik a különbség egy, a gyári csúszka mintája alapján utángyártott alkatrész, és az általunk használt minőségi ablakemelő csúszka között. Mind a gyári, mind a gyárival megegyező utángyártott (fehér) csúszka élettartama jelentősen korlátozott a szándékos “élettartam tervezés” miatt, míg a jobb oldali acéllemezzel merevített ablakemelő csúszka teljes élettartamában kiszolgálja autóját.

Ablakemelő csúszka összehasonlítás

Ezen az összehasonlító fotón megtekinthetjük, milyen súlybeli különbség van a két alkatrész között. Az általunk használt megerősített alkatrész 26.1 grammal nehezebb, mint a gyári mintára készült, távol-keleti fröccsöntött műanyag ablakemelő csúszka.

Bowdenvégek

Minőségi köracélból, CNC esztergapadon forgácsolt hosszú élettartamú részegységeink.

Az általunk használt ablakemelőszerkezet elemek minden kompromisszum nélkül, a hosszú élettartam céljából kerülnek alkalmazásra.

- Kapcsolatfelvétel -