Renault ablakemelő

Renault Megane, Laguna, Espace és Grand Espace.

A Renault elektromos ablakemelők hibája, hogy az üveget tartó műanyag csúszka eltörik, ezáltal a bowden meglazul, a motor felgyűri a csigára a bowdent, az üveg pedig beesik az ajtóba.

Renault Megane II esetében is van, hogy egyik ablak sem működik. Olyan a hibajelenség, mintha minden ablak elromlott volna. Elsőként a biztosítékok ellenőrzését végeztük el, ahol minden biztosíték kifogástalan volt. Az elektronika volt meghibásodva.

Renault Megane II 2003. Ablakemelő programozás (ha hosszabb ideig áram nélkül marad az autó, és az ablakot nem lehet egyből folyamatosan lehúzni, csak 2-3 centinként a gombját nyomogatva.)

A Renault autók széles választékát kínálják, amelyek közül néhány megbízhatóbb és tartósabb, míg másoknál előfordulhatnak hibák és problémák. Az alábbiakban összefoglaljuk néhány Renault modell gyakori hibáit.

Renault Megane: A Megane egy középkategóriás modell a Renault kínálatában, amelyet a 2002 és 2008 közötti években gyártottak. Néhány korábbi modellekben jelentős problémákat tapasztaltak az elektromos rendszerrel, például a szivattyúk és az elektromos ablaktörlők meghibásodásával. Az 1.5 dCi motoroknál a láncvezető problémái is előfordulhattak.

Renault Clio: A Clio egy kis méretű városi autó, amely általában megbízható, de néhány korábbi modellekben jelentős problémák merültek fel a szivattyúkkal és az elektronikus rendszerrel. Az 1.2 TCe motoroknál a hengerfej problémák jelentkezhetnek.

Renault Laguna: A Laguna egy nagyobb méretű autó, amely általában megbízható, de néhány korábbi modellekben problémák merültek fel a vezérlő elektronikával, a DSG váltóval és az elektromos rendszerrel.

Renault Scenic: A Scenic egy kompakt MPV típus, amely általában megbízható, de néhány korábbi modellekben problémák merültek fel a motorral és a váltóval. Az 1.5 dCi motoroknál az EGR szelep és az injektor problémák jelentkezhetnek.

Fontos megjegyezni, hogy ezek csak néhány példa a Renault autók lehetséges hibáira. Az autók karbantartása és gondozása kulcsfontosságú a problémák megelőzése érdekében. Ha problémát tapasztal a Renault autójával, javasoljuk, hogy forduljon szervizhez, hogy megoldják a problémát.